Op 8 april 1963 wordt Julian Lennon geboren, maar zoals gezegd zal vader John pas op 11 april naar huis terugkeren. Hij was namelijk met manager Brian Epstein op vakantie in Spanje sedert 2 april. Hey Jude, don’t take it bad! Wat optredens betreft is het dan even kalm, maar op 29 april vertrekt John echter alweer met vakantie. Deze keer met de andere Beatles naar de Canarische eilanden.

Het mag duidelijk zijn dat John Lennon niet veel aandacht over had voor zijn vrouw en zijn zoontje. Yoko Ono was op dat moment nog ver weg, maar het was duidelijk dat Cynthia niet zijn grote liefde was en de “huwelijkse staat” hem niet als gegoten zat. Dat zou veranderen eens hij Yoko Ono had ontmoet, maar zijn verhouding tot zijn eerste vrouw en haar zoontje zou hetzelfde blijven.
In The New Scotsman zou Julian Lennon later getuigen: “I’ve never really wanted to know the truth about how dad was with me. There was some very negative stuff talked about me … like when he said I’d come out of a whiskey bottle on a Saturday night. Stuff like that. You think, where’s the love in that? Paul and I used to hang about quite a bit … more than Dad and I did. We had a great friendship going and there seems to be far more pictures of me and Paul playing together at that age than there are pictures of me and my dad.”
Tot overmaat van ramp leek Julian dan ook nog als twee druppels water op zijn vader. Omgekeerd zou de schaduw van John Lennon altijd boven Julian blijven hangen. Tot nu toe mag hij dan zes studio-albums op zijn naam hebben staan, enkel met “Too late for goodbyes” had hij een hit in 1985 (wat er toch nog altijd één meer is dan Sean Ono Lennon). Toen was er op een bepaald moment zelfs sprake van een Beatle-reünie, waarbij Julian de plaats van John zou innemen…

Ronny De Schepper

49 julian lennon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.