Vandaag wordt de Amerikaanse acteur Roy Thinnes 85 jaar.

“He is best known for his portrayal of lonely hero David Vincent in the ABC 1967-68 television series The Invaders,” schrijft Wikipedia, maar dat is bij ons zeker niet waar. Bij de Vlaamse televisiekijker is hij voor eeuwig en altijd de belichaming van Ben Quick in de televisieserie “The long hot summer” die naar de film van Martin Ritt uit 1958 werd gedraaid. “Ikzelf had echter nauwelijks oog voor hem omdat ik tot over mijn puberoren verliefd was op zijn tegenspeelster Nancy Malone,” schrijf ik elders op mijn blog, maar dat is macho-taal om toch maar zeker geen homoseksuele verdenkingen op mij te laden, want hoezeer ik inderdaad als dertienjarige naar Nancy Malone smachtte, tegelijk spiegelde ik me toch ook aan de bink die Thinnes neerzette en was hij zeker een rolmodel voor mij hoe ik er zou willen uitzien. Ik zou zeggen: ’t is helaas zo niet uitgedraaid, maar tegelijk ben ik er later achtergekomen (vooral na lectuur van het werk van William Faulkner waarop de serie was gebaseerd) dat dergelijke personages (denk later b.v. ook aan The Fonz) fascistoïde trekjes in zich hebben.
Uit Wikipedia leer ik ook nog de volgende anekdote: “Thinnes was cast in Alfred Hitchcock’s 1976 film Family Plot in the role of nefarious jeweler Arthur Adamson when Hitchcock’s first choice, William Devane, was unavailable. Thinnes had already shot several scenes for the film when Devane suddenly became available. Hitchcock fired Thinnes and re-shot all of his scenes. Thinnes confronted Hitchcock in a restaurant and asked the director why he was fired. Flabbergasted, Hitchcock simply looked at Thinnes until the actor left. Some shots of Thinnes as the character (from behind) remain in the film.”

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.