Uiteraard wil ik ook graag eens een woordje zeggen over de zogenaamde Nieuwe Gentse Alliantie die op 30 maart 2008 de onafhankelijkheid van de Stadsstaat Gent wou uitroepen.

Ik had eerst nog willen wachten tot de opening van het wielerseizoen, want de groep had aangekondigd actie te voeren bij de start van de Omloop Het Volk, maar ik kon me niet langer inhouden. Bij die start zouden trouwens ook de West-Vlamingen (de zogezegd geviseerde bevolkingsgroep) een tegenbetoging houden. Kijk, dat is allemaal erg ludiek en als verdediger van de Mohamed-cartoons en andere Islam-grappen, kan ik dit dan ook enkel toejuichen, voor zover het koersverloop er niet door in het gedrang komt en bij de start lijkt me dat vrij onwaarschijnlijk. Maar ik heb wel een bedenking. Net zoals andere grappen als daar zijn de “taalgrens-watcher” in “Spam” of het Vlaams Blok-achtig weekoverzicht in “Man bijt Hond”, gaan deze allemaal terug op de separatistische tendens die tijdens de jongste regeringsonderhandelingen de kop heeft opgestoken. Als open-minded linkse separatist kan ik hier dus wel mee lachen, maar de humorloze manier waarop vroegere humoristen zoals Tom Lanoye de laatste tijd in hun columns te keer gaan, blijkt dat de “open-mindedness” niet in twee richtingen werkt. En dat wilde ik toch even kwijt.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.