De klassieke Perzische muziek mocht 25 jaar geleden op veel belangstelling rekenen. Dat bleek b.v. in Vooruit als zangeres Afsaneh Rassa’i optrad, begeleid door Hossein Alizadeh, de directeur van het conservatorium van Teheran (zeg maar de lokale Johan Huys), en door percussionist Madjid Khaladj, die nog met Ry Cooder heeft gewerkt. ★ Wie echter Carlotta Sagna een vurige Cassandra wou zien incarneren en haar zus Catarina wou zien dansen op teksten van Ignatius van Loyola (de Herman Brusselmans van zijn tijd, ook gekend als de stichter van de Jezuïeten), die moest zich naar de nabije Minardschouwburg begeven. ★ Het studententheater vierde hoogtij dat jaar en had in Theater de Tinnen Pot zowat een vaste stek verworven. 25 jaar geleden was het de beurt aan Les Fils Feministes, die « Kunstkramp » brachten naar het werk van James Joyce. Deze Ierse auteur mag dan nog zo openhartig schrijven als onze Herman, hij leest toch een ietsie pietsie moeilijker ★ Ook niet simpel: de muziek van Karl-Heinz Stockhausen, die avond in de Logos Tetraeder met Champ d’Action. (HLN, 26/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.