In de Ronde van Catalonië sloeg de Colombiaan Jarlinson Pantano vijf jaar geleden toe in een rit die als het ware op zijn lijf was gesneden: de aankomst lag immers onmiddellijk na een duizelingwekkende afdaling en precies daarin is Pantano een meester. Samen met zijn vroegere ploegmaat (bij I Am Cycling) de Noor Vegard Starke Laengen bleef Pantano over van een vroege vlucht. Starke Laengen heeft nog altijd geen overwinning kunnen boeken en Pantano had ze hem graag gegund, zo verklaarde hij na afloop, maar ja, dit jaar zitten ze elk bij een andere ploeg en bovendien wilde Pantano deze ritoverwinning opdragen aan zijn huidige ploegmaat Markel Irizar die onlangs een neef had verloren (foto’s Erik Westerlinck).

Jarlinson Pantano Gómez (Cali, 19 november 1988) reed bij de junioren ook op de baan en won medailles op het Colombiaanse kampioenschap puntenkoers bij de nieuwelingen en de junioren.
In 2008 eindigde hij in de top-10 van zowel de Ronde van de Isard (5e), GP Willem Tell (2e) en Ronde van de Toekomst (7e). In 2010 wist hij zelfs het podium van de Ronde van de Toekomst te halen toen hij als derde in het eindklassement eindigde, hij won wel het bergklassement.
Pantano reed vanaf 2015 voor IAM Cycling. Bij deze ploeg bereikte hij zijn grote doorbraak voor het grote publiek. 2016 was voor Pantano een belangrijk jaar. Hij won een etappe in de Ronde van Zwitserland en was de beste in de 15e etappe van de Tour de France. Zijn succesvolle jaar leverde hem een contract op bij World Tour formatie Trek-Segafredo waar hij dus vooral fungeerde als de belangrijkste helper van Alberto Contador.
In 2017 werd Pantano Colombiaans kampioen tijdrijden. In de wegrit van dit kampioenschap behaalde hij de tweede plaats. In tegenstelling tot de Tour van vorig jaar en Parijs-Nice bij het begin van dit seizoen kon Jarlinson Pantano wel zijn kopman Alberto Contador onvoldoende bijstaan in de Tour en de Vuelta van 2017. Maar op de Angliru heeft hij dan toch een bijdrage kunnen leveren om Alberto een waardig afscheid te bezorgen op de Angliru. (Wikipedia)
07-Pantano Jarlinson

55 Pantano Jarlinson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.