Geoffrey Soupe (Viriat, 22 maart 1988) is een Frans wielrenner (bovenstaande foto Jean-Pierre Verstraete, onderstaande foto Erik Westerlinck)

In 2010 werd Soupe nationaal kampioen op de weg bij de beloften. Later dat jaar werd hij tweede op het Europese kampioenschap en tiende op het wereldkampioenschap tijdrijden, beide bij de beloften.
In zijn eerste wedstrijd als prof, de Ronde van Gabon, behaalde Soupe meteen zijn eerste profzege: in een sprint-à-deux versloeg hij Anthony Charteau. Andy Cappelle werd twee seconden later derde. De leiderstrui die Soupe aan zijn overwinning overhield moest hij na de vierde etappe afstaan aan Charteau. Later dat jaar won hij ook de eerste etappe in de Ronde van de Elzas. Een dag later finishte hij niet, waardoor Niels Albert de leiderstrui van hem overnam.
Daarna offerde Soupe zijn eigen kansen op door zich vooral ten dienste te stellen van de ploeg en dan vooral als laatste renner in het sprinttreintje van Nacer Bouhanni, die hij op die manier aan menige overwinning hielp.

Maar in Vlaanderen is Soupe vooral bekend toen hij op 28 mei 2016 toen Stig Broeckx, tijdens de voorlaatste rit van de Baloise Belgium Tour, betrokken was in een zware valpartij, heeft bijgestaan. Twee motoren wilden het peloton inhalen, maar kwamen ten val en werden in de groep wielrenners gekatapulteerd. Stig Broeckx was het zwaarste slachtoffer van het ongeval. Hij had o.a. twee bloedingen in de hersenen en ernstige hersenschade opgelopen. Hij bevond zich meteen in comateuze toestand en werd onmiddellijk overgebracht naar het neurochirurgisch centrum van het ziekenhuis te Aken. Gedurende een maand bevond Broeckx zich in een vegetatieve toestand. In december 2016 meldde de ploegarts van Lotto-Soudal dat Broeckx niet meer in coma lag en dat zijn toestand vooruitging. Tegen 2019 was Broeckx enigszins hersteld, in die mate dat hij opnieuw zelfstandig kon lopen en na verloop van tijd ook opnieuw fietsen. Zijn geheugen bleef echter aangetast en zo kon hij zich van de vijf jaren voorafgaand aan het ongeval niets meer herinneren. Mede via internet kwam Stig erachter dat het dankzij Geoffrey Soupe was dat hij nog in leven was. Ondanks het feit dat Soupe niet bij de massavalpartij betrokken was en geen ploegmaat was van Stig Broeckx, was hij het die zijn hoofd stabiel had gehouden tot de medische diensten de renner konden bereiken. (Wikipedia)

97 Soupe Geoffrey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.