Vijf blanke baarden en één lichtbruine zwarte, dat is de Schotse Average White Band en zij brengen “doorsnee blanke soul”…

En zij hebben hun zoveelste elpee afgeleverd: “Warmer Communications”. Met een mooie hoes. Jammer genoeg is de hoes het mooiste van heel de elpee. Soul heeft bij mij nooit in het bovenste schuifje gelegen (*) en blanke soul is daar dan nog eens een aftreksel van. “Met echt fruit”, zoals dan op de verpakking staat. Toch zie ik ze wel draaien, deze plaat. Op dure cocktailparty’s bijvoorbeeld, snikheet en met open ramen, een lichte bries en daarna een stijve. Het kàn. Zoals op de instrumental “Sweet and sour” die een beetje bij de jazz gaat aanleunen. Als Guy Mortier echter beweert dat de soul aan een revival toe is, dan hoop ik bij Jupiter dat hij hiermee niet dit soort muziek op het oog heeft.

Ronny De Schepper

(*) Qué? Ik leer hier ’t een en ’t ander bij over mijzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.