De solistenrecitals georganiseerd door de provincie Oost-Vlaanderen waren 25 jaar geleden reeds aan hun 28ste uitgave toe. Het succes van deze gratis concerten was zo groot dat het concert telkens driemaal plaatsvond: donderdagavond, vrijdagavond en zondagvoormiddag om 10.30 uur. Als eersten kwamen 25 jaar geleden Jan Van den Borre (traverso), Mark Lambrecht (barokcello) en Frank Agsteribbe (clavecimbel) aan de beurt met werk van vader en zoon Bach, Telemann en Haendel. De concerten vonden uiteraard telkens plaats in de Provincieraadzaal. ★ « Weer barok? » zullen sommigen zeggen en er misschien wel oneerbiedig aan toevoegen: « Kiss my jazz ». Die kunnen dan terecht in Vooruit, waar de gelijknamige rockgroep een concert speelde samen met het Koçani Orkestar, een Macedonische zigeuner brassband. ★ Kiss My Jazz (foto YouTube) speelde naar eigen zeggen « muziek van het sluitingsuur van een stripteasetent ». Dat kan dus wel degelijk jazz zijn, maar ook smartlappen of gitaarrock al naargelang de stripteaseuses droevig of blij gezind zijn. Maar wie 100% zuivere jazz wilde horen, ging naar de Gele Zaal voor het Alleman Trio. (HLN, 5/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.