In de Hotsy Totsy was 25 jaar geleden een uitstekend saxofonist te gast. Het was de Amerikaan John Ruocco. die echter reeds sinds jaar en dag in België verblijft en dan ook vaak met onze eigen beste jazz-musici optreedt. Die avond was dit gitarist Peter Hertmans. Contrabassist Sal La Rocca maakt dit elitetrio rond. * Aangezien het nog altijd rustig was wat de programmatie aangaat, besteedden we weer even aandacht aan twee pas uitgebrachte cd’s, die telkens ook een uitstekende blazer in de kijker plaatsten. Omdat het over klassieke muziek gaat, betreft het hier echter twee hoboïsten. Ze bieden vergelijkingsmateriaal aangezien de hoboconcerten van Carl Philipp Emanuel Bach worden gespeeld door Paul Dombrecht en zijn II Fondamento, die op zogenaamd “historische” instrumenten spelen, terwijl die van Antonio Vivaldi gebracht worden door Joris Van den Hauwe (foto Pinterest) op een moderne hobo. Hij wordt echter begeleid door het Collegium Instrumentale Brugense van Patrick Peire, die eveneens ervaring heeft met de historische uitvoeringspraktijk. Hoe het dilemma oplossen? Koop ze beide. (HLN, 3/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.