25 jaar geleden was het een weekend van afscheid nemen. Eerst verdwenen “De Dikzak”, “Rijksdag” en “Kipstuk” uit respectievelijk de Tinnen Pot, Arca en het Nieuwpoorttheater, terwijl daarna de Blauwe Maandag Cie voor het laatst « Ten Oorlog » trok. Tevens sloot ook galerie Kunstforum in Schelderode haar deuren voor het werk van Jos Kippes, Jan Latinne, François Saison en rocker Herman Brood (foto YouTube). ★ Echter geen rock, maar wel melancholische pianomuziek hoort bij al dat afscheid nemen, want dit instrument bleek ontzettend populair dat weekend. Het begon met Amelia Moor in de Rode Pomp (Sjostakovitsj en Prokofiev), daarna Christiaan Goetgeluck in de foyer van het NTG, gevolgd door Claude Coppens (bijgestaan door violist Paul Klinck) in de Academie voor Letterkunde en daarna opnieuw in de Rode Pomp: Wladimir Mogilewsky. ★ En dan was er maandagmiddag nog kamermuziek door conservatoriumstudenten in zaal Film-Plateau (Paddenhoek) met eveneens een belangrijke rol voor het klavier, dat ook wordt bespeeld door F.J.Goos ’s avonds in Trefpunt. (HLN, 28/2/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.