Het is vandaag 25 jaar geleden dat de Amerikaanse bariton Todd Duncan is overleden. Hij creëerde samen met Anne Brown “Porgy and Bess” (zie bovenstaande foto) en in 1945 was hij als Tonio in “I Pagliacci” de eerste zwarte zanger in de New York City Opera. In the same year he sang the role of Escamillo, the bullfighter, in Bizet’s Carmen.

In 1955, Duncan was the first to record “Unchained Melody”, a popular song with music by Alex North and lyrics by Hy Zaret. The recording was made for the soundtrack of the obscure prison film Unchained, in which Duncan also played a minor character.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.