Het is al 55 jaar geleden dat de Amerikaanse doowop-zanger Frankie Lymon is overleden.

In 1956 duiken Frankie Lymon and the Teenagers de hitparade binnen met “Why do fools fall in love”. Frankie is op dat moment dertien jaar. Zijn beroep is op dat moment… jonge zwarte prostituées ronselen voor oude blanke mannen. Daar was hij al mee begonnen toen hij elf jaar was. ‘t Ging dus allemaal vlug bij Frankie. Hij zal trouwens amper 26 jaar worden. In 1968 overlijdt hij aan een overdosis heroïne. Voor zijn erfenis melden zich niet minder dan drie weduwen, waaronder Zola Taylor, de zangeres van The Platters. Bij één van de drie, Elizabeth Waters, komt vrij vlug vast te staan dat het huwelijk niet geldig was omdat zijzelf nog niet gescheiden was van haar vorige man. Zij is echter wel de enige die een dochtertje had van Frankie. Een dochtertje dat weliswaar op tweejarige leeftijd reeds was overleden.
Ook Joe Negroni en Sherman Garnes, twee andere “teenagers” zijn op jeugdige leeftijd gestorven, zij het aan “normale” ziektes (de eerste een hersentumor, de tweede een open hartoperatie, weliswaar… in de gevangenis).

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Frankie Lymon (1942-1968)

  1. Op zijn korte levensloop had hij wel wat meer hits op zijn actief: Goody Goody, Tears on my pillow, Little bitty pretty one die hier niet vernoemd zijn. Hij had een enorm goeie stem en heeft velen beïnvloed. Niet voor niks werd hij in 1993 opgenomen in de fameuze Rock ’n Roll of Fame.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.