De Franse singer/songwriter Serge Lama viert vandaag zijn tachtigste verjaardag. Een erg grote fan ben ik niet, maar ik wil zijn verjaardag zeker niet onvermeld laten omwille van één nummer: “Je suis malade”, wat ik één van de meest hartverscheurende nummers aller tijden vind.

Serge Lama werd geboren in Bordeaux als Serge Chauvier. In 1968 had hij zijn eerste grote hit met D’aventure en aventure.
In 1971 nam hij deel aan het Eurovisiesongfestival met het lied Un jardin sur la terre, hij werd slechts tiende wat voor Frankrijk een pover resultaat was in die tijd. In 1974 had hij zijn grootste succes met Je suis malade. Ook de versie van Dalida werd terecht een groot succes.
Verdere hits waren o.a. Mourir en France (1976) en Femme, femme, femme (1978). Hij schreef liedjes voor onder andere Mireille Mathieu, Gilbert Bécaud en Melina Mercouri. Hij brengt zelf vooral albums uit en die verkopen nog steeds goed. (Wikipedia)

Een gedachte over “Serge Lama wordt tachtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.