Flamenco is nog steeds ontzettend populair. Het zal dus allicht volstaan erop te wijzen dat Terremoto Hijo vanavond optreedt in de Gele Zaal om alweer een stormloop te veroorzaken. Let wel: Terremoto is een zanger, geen danser ★ Dit maar als overgang naar Vincent Dunoyer (foto Pinterest), die vanavond en morgen met drie danssolo’s te gast is in de Domzaal van Vooruit. Een ervan is van Anne Teresa De Keersmaeker in wiens groep Dunoyer debuteerde. ★ Op welke muziek er wordt gedanst, kwam ik niet te weten, maar ik vermoed dat deze nogal avant-gardistisch getint zal zijn, zodat we alweer moeiteloos bij ons volgende onderwerp aanbelanden. In de Rode Pomp spelen cellist Arne Deforce en pianist Luc Vaes immers werk van Morton Feldman ★ En zelfs tijdens het lunchconcert in de opera wordt werk van Buckinx, Hovhaness en Kabe uitgevoerd. Afgaande op de eerste twee namen (Kabe ken ik niet. Ik ken enkel Kabe Lux) is dit echter weliswaar hedendaags, maar dan wel toegankelijk hedendaags werk. Al is Morton Feldman ook niet echt extravagant. Anders zou het trouwens niet mogen van André Posman! (HLN, 6/2/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.