Adriano Malori (Parma, 28 januari 1988) is een voormalig Italiaans wielrenner (foto Erik Westerlinck).

Hij won in 2008 het wereldkampioenschap tijdrijden voor beloften in het Italiaanse Varese. Daarvoor was Malori al Italiaans tijdritkampioen bij de junioren in 2006 en bij de beloften in 2007 en 2008. In 2008 werd hij in het Italiaanse Stresa tevens Europees kampioen tijdrijden bij de beloften. In 2011 werd hij voor het eerst Italiaans kampioen tijdrijden bij de elite. Malori werd daarna nog in 2011, 2014 en 2015 Italiaans kampioen tijdrijden.
In 2010 reed Malori voor het eerst de Ronde van Frankrijk. Daarin eindigde hij als laatste en mocht daarom de spreekwoordelijke Rode Lantaarn dragen. In de Ronde van Italië 2012 veroverde hij na een ontsnapping in de zesde etappe de roze trui. Hij droeg de trui slechts één dag.
Op 22 januari 2016 kwam Malori zwaar ten val in de Ronde van San Luis. Bij een massale valpartij brak hij zijn rechtersleutelbeen en liep hij traumatisch hersenletsel op. In het ziekenhuis werd hij door artsen in een kunstmatige coma gebracht. Op zijn 28e verjaardag, op 28 januari 2016, ontwaakte de Italiaan uit zijn coma. Zijn rentree maakte hij in september in de Grote Prijs van Quebec, die hij niet uitreed. Ook in de Grote Prijs van Montreal, de Ronde van Toscane, de Coppa Sabatini en Milaan-Turijn die hij die maand reed haalde hij de finish niet. In februari 2017 startte Malori in de Ronde van Alentejo, maar reed de eerste etappe niet uit. Datzelfde gebeurde in mei in de Ronde van Castilië en León. In juli 2017 kondigde Malori dan maar aan dat hij noodgedwongen stopt met zijn professionele wielercarrière. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.