25 jaar geleden startte een nieuwe reeks voorstellingen van « Ten Oorlog » in de Minard, maar ook deze waren reeds lang allemaal uitverkocht. * Theaterliefhebbers die op hun honger zijn gebleven, kunnen zich misschien tevreden stellen met « Ambitie » door Kas & Wolf, tot en met zaterdag in het Nieuwpoorttheater * Of, wie weet, met Jo Decaluwe en zijn «Och Hiere God toch !» in Theater Krakeel. * Zelf geven we de voorkeur aan een muzikaal alternatief. Als muziek en erotiek immers elkaar de hand reiken dan is de hemel nabij. Wie vindt dat techno ook muziek is, moet vanavond zeker naar Vooruit, want de Egyptische zangeres Natacha Atlas zingt daar Arabische melodieën, ondersteund door opzwepende percussiedreunen. * En in De Rode Pomp treedt het mooiste strijkkwartet ter wereld op. Akkoord, we hebben het vooral over het uiterlijk van het Strings in Blues kwartet, maar Muriel Bialek (foto), Béatrice Derolez, An Van Coillie en Claire Delplanque zijn daarnaast ook musici van de bovenste « planque ». Bovendien spelen ze werk van Piazolla, Villa Lobos, Albeniz en zelfs van Brossé. Olé ! (HLN, 28/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.