Gert Verhulst zwemt nu in het geld en in het K3-zwembad, maar iedereen moet ooit klein beginnen. Tot mijn eigen verbazing heb ik in 1987 (Gert was toen dus negentien!) zijn televisiedebuut gerecenseerd voor De Rode Vaan…

De vooravond is nu niet bepaald « prime time » en zeker niet op zaterdag. Daarom heeft het wat geduurd vooraleer ons oog gevallen is op het nieuwe spelprogramma voor de jeugd, « Speel op sport ». Enkel in de initialen herinnert dit programma nog aan het rampzalige « Stad op stelten » dat het heet te vervangen. Als we het daarmee vergelijken, dan is natuurlijk een hele vooruitgang vast te stellen. Als we echter tien of vijftien jaar teruggaan in de tijd, dan blijken we nog steeds op hetzelfde opgepept houterige niveau te zitten (wat nog maar eens bewijst, welk een dieptepunt de « stelten » moesten verbergen). Er zijn nu wel twee vlot ogende jongelui aangeworven – Gert Verhulst en Wilfried Mostinckx – maar de nogal geëxciteerde commentaar van de leraar lichamelijke opvoeding is gebleven (« wat we hier hebben gezien is ongelooflijk ! »), inclusief taalfouten zoals « een minuut en een half » of « hoe noemt dit voorwerp ? » Bij het quiz-onderdeel en de voorstelling van een minder bekende sporttak — tijdens de derde aflevering (7-2) was dat kunstzwemmen — bespeurden we in de verte wel een volwassener aanpak, maar bij de spelletjes waren hoogdravende conversaties als « Waarom zet u de joker in ? Omdat we hier erg goed in zijn » niet uit de lucht. (De Rode Vaan nr.7 van 1987)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.