Zelenka en Heinichen zijn barok–componisten die door de « kenners » wel reeds geapprecieerd worden, maar door het « grote publiek » nog dienen te worden ontdekt. 25 jaar geleden kreeg men daarvoor de kans, want Paul Dombrecht (foto YouTube) speelde met zijn orkest Il Fondamento enkele van hun mooiste werken in de Bijloke Festivalhal. Dus niet in de kapel, want die werd stilaan te klein voor dit stijlvolle ensemble.

Barokliefhebbers houden ook vaak van jazz (omwille van het improvisatorische aspect), maar vanavond zullen ze een keuze moeten maken, want in de Rode Pomp speelt pianist Michel Herr * En wie van avantgarde houdt, die kan terecht in de Logos Tetraëder, waar Annie Coridon danst op de MiDi-gitaar van Jean Voguet. Op de muziek die eruit komt wel te verstaan en niet op de gitaar zelf, al deed Jimi Hendrix dat soms wél. * Die was dan ook geen « dikzak » zoals Jules Croiset, wiens monoloog in de Tinnen Pot vandaag tweemaal is te zien (om 15 en om 20 uur) en tussendoor is er om 16.30 en 17.30 uur een modeshow voor mensen met een « grote maat ». Is dat ook uw maat, Staf ? (HLN, 22/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.