Gisteren doken we in het verleden, nu richten we onze blik op de toekomst: de jeugd. We beginnen wel met het stuk dat gisteren als epiloog diende: « Wysiwyg » in Minard is eigenlijk de afkorting voor « What you see is what you get » en dat geeft al meer aan dat we hier te maken hebben met een tekst van Paul Mennes (foto Radio 1), de « sampler » van de hedendaagse literatuur. * Over « Rijksdag » in Arca hebben we het ook al gehad. Onder leiding van Hugo Van Laere hebben de acteurs daar ook een tekst « gesampled » uit allerlei werken over het fascisme die ze hebben gelezen. Zo zijn ze zelf met een verhaal voor de dag gekomen, waarbij zij op 24 uur mogen beslissen hoe de wereldbevolking zal worden gedecimeerd. Vandaag mogen ze dat zelfs twee keer doen: om 14 uur en om 20 uur * De term « samplen » komt eigenlijk uit de muziek en ook daarvan krijgen we vanavond een voorbeeld. Om 20 uur speelt in de Balzaal van Vooruit Say No More van de Amerikaan Bob Ostertag * Maar nieuwe muziek hoeft natuurlijk niet gesampled te zijn. Dat bewijst Jaan Bossier in De Rode Pomp met zijn « Trio ». (HLN, 15/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.