Het is al vijftien jaar geleden dat de Fins-Amerikaanse actrice Maila Nurmi is overleden.

Onder het pseudoniem Vampira presenteerde ze in 1954 The Vampira Show, een programma waarin ze verkleed als vrouwelijke vampier oude horrorfilms voor een groot televisiepubliek bracht. Doordat het programma niet veel opbracht werd het na één seizoen al gestopt. Een paar jaar later werd ze gevraagd voor de cultfilm Plan 9 from Outer Space van Edward D. Wood Jr. (foto). In de biopic Ed Wood werd ze gespeeld door Lisa Marie. In 1993 spande ze een rechtszaak aan tegen The Elvira Show wegens plagiaat. Op 10 januari 2008 stierf zij een natuurlijke dood in haar huis in Los Angeles.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.