Het is vandaag al twintig jaar geleden dat de Italiaanse wielrenner Denis Zanette een bezoek bracht aan de tandarts… en het niet overleefde!

Twee dagen na zijn dood startten de autoriteiten uit zijn woonplaats Pordenone een onderzoek naar de doodsoorzaak van Zanette, want de dood werd in verband gebracht met doping. Op 15 januari maakten de onderzoekers echter bekend dat het een natuurlijke dood was.
Denis Zanette maakte zijn debuut als profrenner in 1995 en won dat jaar meteen een rit in de Ronde van Italië, iets wat hij in 2001 zou herhalen. Op zijn erelijst prijken verder etappezeges in de Ronden van Portugal (1998) en Denemarken (2000). In 2001 werd hij derde in de Ronde van Vlaanderen (in 1999 was hij al als negende geëindigd). (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.