25 jaar geleden konden we tijdens de lunch in de opera naar Boccherini en Paganini luisteren, maar wie of wat, daarover kregen we geen informatie. * Vanavond is het voor de laatste keer « Feest » in de Kopergietery. Nu ja, aan al dat nieuwjaren mag stilaan wel een einde komen, anders vreten we ons nog een hartinfarct. * Alhoewel. Met de Nieuwe Snaar (foto YouTube) is het toch ook altijd weer feest. Zij brengen hun « Famineur Zeven » deze avond en morgen in de Theaterzaal van Vooruit. Daarna vertrekt de Nieuwe Snaar op tournee door Frankrijk * Harpiste Anne–Sophie Bertrand daarentegen komt vanuit La Douce France op bezoek bij ons, meer bepaald in de Rode Pomp. Niet enkel speelt zij werk van haar landgenoten Debussy, Ravel, Ibert, Saint-Saëns en de Franse Duitser Spohr, maar zij zal zowaar ook twee Vlaamse creaties brengen: « In the shadow of Ninel » van J.P.Biesemans en « Ode an Dimitri (Sjostakowitch) und die Freunde » van Boudewijn Buckinx. Aan de titels kan men nogmaals zien dat Vlamingen hun talen kennen. Anne-Sophie wordt bijgestaan door de Venezolaanse violist David Nunez. (HLN, 9/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.