25 jaar geleden was er de lang verwachte première van « Rigoletto » in de Vlaamse Opera, maar helaas gaf dit meer aanleiding tot ontgoocheling dan tot opwinding, aangezien niet enkel deze première maar alle voorstellingen uitverkocht waren. Meer zelfs, op 20 januari kon men de laatste opvoering gratis live meemaken op groot scherm in de Decascoop, maar zelfs déze zaal was reeds helemaal volzet nog voor we de tijd hadden het initiatief aan te kondigen. Deze populariteit zal ieder rechtgeaard operaliefhebber wel plezier doen, maar eigenlijk is het toch een beetje uit de hand aan het lopen. Er moet dringend eens uitgekeken worden naar meer structurele oplossingen. * Enfin, concertorganisator Music Hall kan er maar wel bij varen, want die pakt uitgerekend vanavond en morgenavond uit met een nieuwjaarsconcert in de Bijlokehal, waarbij Dirk Brossé (foto Radio 2) het Nationaal Orkest van België doorheen een gevarieerd operaprogramma leidt met twee solisten uit de beroemde Kirov Opera van Valery Gergiev * Wie hedendaags Russisch repertoire verkiest, die kan in de Gele Zaal terecht. (HLN, 8/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.