Zoals elk jaar werden ook 25 jaar geleden in het Museum voor Sierkunst en Vormgeving (Breydelstraat) de werken van de winnaars van de Henry van de Velde-prijzen tentoongesteld. Deze prijzen worden door het Vlaams Instituut voor het Zelfstandig Ondernemen toegekend aan ontwerpers in diverse disciplines. De prijs voor Jong Talent ging dit jaar naar de 29-jarige zilversmid Nedda El-Asmar, die met haar ontwerpen voor bestek zelfs een Parijse firma kon bekoren. Voor haar condoom-etui is er nog niet echt een commerciële toepassing gevonden, maar dat maakt het niet minder opwindend. De andere prijzen waren voor grafisch vormgever Rob Buytaert, textiel- en tapijtkunstenares Francine Van Der Biest en het kantoormeubelbedrijf BULO, want het gaat hier in de eerste plaats inderdaad om toegepaste kunst. Buytaert, die de zestig reeds is gepasseerd, kreeg de prijs voor zijn hele loopbaan. Zijn logo’s en ander grafisch werk kennen internationale uitstraling. De tentoonstelling is alle dagen behalve op maandag toegankelijk van 9.30 uur tot 17 uur en dat nog tot 1 maart. (HLN, 6/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.