Samen met ’t Spelleke van de Folklore pinkten we 25 jaar geleden in het Museum voor Volkskunde nog een « Zilvertraantje » weg voor het voorbije jaar, maar daarna doken we onvervaard het nieuwe in. Flanders Expo, Vooruit, Hotsy Totsy, Polariteit… te veel om op te noemen. Zowat overal wordt er gevierd. Vraag is: wat is cultuur en wat louter ontspanning ? Een nutteloze hersenoefening op deze oudejaarsavond, als u het ons vraagt. Maar één ding is zeker: alle culturo’s zijn om 19.30 uur op post in de opera voor het jaarlijkse Mozart- en Strauss-concert. Dirigent is deze keer Patrick Davin, vooral bekend van de jeugdwerking van de Muntschouwburg, en de soliste is de Amerikaanse Cynthia Sieden, op dit moment in ons land omdat zij de rol van Gilda vertolkt in de « Rigoletto » van Guy Joosten * En morgen zit iedereen om 17 uur in de KNS voor het eerste gratis nieuwjaarsconcert. En blijkbaar moet men dat letterlijk nemen, want de zaal is nu reeds volzet. Tip: zelf geraak ik er nog binnen met de kaart van een vriend die op het laatste moment afhaakt. Ook eens proberen ? (HLN, 31/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.