Het is logisch dat met dit eindejaar ook een paar producties de boeken dicht doen. Zo kunt u vanavond voor het laatst naar « De Roste Wasser » in de Minard en « Hier » in Arca. * De tentoonstelling over kerst- en nieuwjaarsgebruiken in het Museum voor Volkskunde (Kraanlei) loopt nog wel door tot l februari, maar het verdient aanbeveling deze in eindejaarsstemming te bezoeken. * « Ganda & Blandinium, kunst en andere schatten uit twee Vlaamse abdijen » in de Sint-Pietersabdij is wel bijna afgelopen. Op 4 januari gaan de deuren onherroepelijk dicht. Profiteer er dus nog tijdig van! * Van de twee oudste abdijen van Gent naar onze begijnhoven is maar een stap. Het vocaal ensemble Capilla Flamenca, waarvan we vorige week nog maar pas een kerst-cd hebben voorgesteld, heeft tegelijk ook een andere cd uitgebracht met als titel « Zingen en spelen in Vlaamse steden en begijnhoven, 1400-1500 ». Ondanks het feit dat hun naam teruggaat op de voormalige hofkapel van Keizer Karel ligt de nadruk echter op de Limburgse traditie. De cd werd uitgebracht door Eufoda. (HLN, 30/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.