Vandaag viert ook de Britse actrice Jenny Agutter haar zeventigste verjaardag. Haar heb ik vooral gekozen omwille van een legendarische opmerking van Jeff uit “Coupling”. Op een bepaald moment wordt hij uitgenodigd om naar een film met haar in de hoofdrol te kijken, waarop hij meteen uitroept: “Ha, Jenny Agutter: full frontal nudity!” En inderdaad, het eerste waaraan ook ik moet denken als ik haar naam hoor, is die fameuze zwemscène uit “The Walkabout”.

Walkabout5

Nadat haar vader midden de Australische outback zelfmoord heeft gepleegd, is de jonge Agutter immers verplicht om samen met haar jongere broertje te trachten te overleven in zo’n onherbergzame plaats. Ze krijgen daarbij de hulp van een jonge Aboriginal (bovenstaande foto) die als inwijding op “walkabout” is (vandaar de titel van de film).
Of Agutter nadien nog vaak naakt is te zien geweest, kan ik me eigenlijk niet herinneren, ook al had ik (in tegenstelling met Gigliola Cinquetti b.v.) geen enkele moeite om wat pikante foto’s van haar te verzamelen (zie hieronder).
Waarover ik me wél verbaasde, was dat een artikel in The Daily Mail (dat ik helaas niet meer kan terugvinden) begon met: “After she kicked out her knickers in The Railway Children, she kicked out very much everything else in her next movies…” Nu, ik heb “The Railway Children” gezien en ik was zeer ontroerd door deze film, maar dat de nog erg jonge Jenny daarin haar broekje laat zakken, dat herinner ik me totaal niet. Integendeel zelfs, ik herinner me deze film vooral als een heel brave kinderfilm…

In “The eagle has landed” (John Sturges, 1976) houdt ze ook de hele tijd haar kleren aan. De regisseur wou oorspronkelijk Mia Farrow voor de rol, maar waarom dat niet is doorgegaan, weet ik niet.

15fa0421ee4779e0e4e2ca44ff720d4a--jenny-agutter-hot-jane-birkin
564full-jenny-agutter
c377b5e23d34f77a275c47688c5718b6

Een gedachte over “Jenny Agutter wordt zeventig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.