Het Goeyvaerts Consort kennen we vooral van het passie-oratorium van Norbert Rosseau (foto), waarvan zij een jaarlijkse traditie hebben gemaakt en dat nu ook op cd is verschenen. Hun pleisterplaats daarvoor is de kapel van het Groot-Seminarie en het is ook daar dat zij 25 jaar geleden een ander werk van Rosseau creëerden, namelijk « L’incoronazione di Maria ».

Het kamerkoor van de Gentse oratorium-vereniging bracht samen met het jeugdkamerkoor Furiant diezelfde avond een kerstconcert in de Sint-Aldegondekerk in Lemberge (Merelbeke). * Rond de dood van mensen die van rotsen zijn gevallen hangt altijd iets mysterieus, dat weten wij hier in België maar al te goed. Zo neemt ook mevrouw Klein er geen genoegen mee dat haar zoon op die manier om het leven is gekomen. Volgens haar dochter heeft hij zelfmoord gepleegd. Melanie Klein, de beroemde kinderanalyste, wil er het fijne van weten. La Barraca speelt dit stuk nog vandaag en morgen in hun atelier op de Muinkkaai. * Vanavond gaan ook twee langlopende stukken in première: « Feest » in de Kopergietery en «De Roste Wasser » in de Minard. (HLN, 19/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.