Het is begonnen ! Wat ? De kerstprogrammering natuurlijk. Vanavond wordt in de opera « De Notenkraker » door het Ballet van Vlaanderen hernomen. Morgen zijn er zelfs twee voorstellingen (één om 15 en één om 20 uur). Telkens zijn er speciale prijzen voor de jeugd voorzien, want dit ballet kan inderdaad ook door de jongsten worden gesmaakt. * Ik neem aan dat dit ook het geval is voor de kerstvertelling van Kajton Cie « Reis met Oskar » in de Tinnen Pot, al is de informatie daarover eerder aan de schaarse kant. * Rudolf Werthen (foto YouTube) presenteert met zijn Fiamminghi een verrassend programma waarin de hedendaagse muziek van Arvo Pärt gekoppeld wordt aan de eeuwenoude gezangen van Hildegard von Bingen, gebracht door Sequentia. Maar aangezien dit concert plaatsvindt in de kapel van de Bijloke is het reeds helemaal uitverkocht. New Agers kunnen nog altijd op een mirakel hopen. * De dansvoorstelling « Eat, eat, eat » in de theaterzaal van Vooruit past eigenlijk ook wel bij de feestperiode, zij het dat Les Ballets C de la B eerder een kritische kijk geven op onze eetgewoonten. (HLN, 16/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.