Het Eugeen Van Mieghem Museum is een museum in de stad Antwerpen. Het museum bevat een collectie grafische kunst. De collectie omvat zo’n 200 werken van Eugeen Van Mieghem, gepresenteerd in chronologische volgorde, met focus op het culturele leven in Antwerpen en Vlaanderen rond 1900.Sinds 2010 is het museum gevestigd in het voormalige Redershuis in neo-Italiaanse renaissancestijl aan de Antwerpse Scheldekaai (Ernest van Dijckkaai nr. 9) naast Museum De Reede, recht tegenover Het Steen. Het gebouw werd aangekocht en gerestaureerd door de Koninklijke Belgische Redersbond, die twee verdiepingen van haar gebouw toevertrouwde aan de Eugen Van Mieghem Foundation als mecenas. De werken van de kunstenaar worden tentoongesteld op de begane grond en de tweede verdieping, waar ook de Red Star Line Treasury is gevestigd. (Foto Gert van Gelder)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.