Aangezien « Kipstuk » 25 jaar geleden voor het laatst werd opgediend in het Nieuwpoorttheater, kunnen we nu wel een tipje van de sluier over dit kippengedoe oplichten. Vertrekkende van de laatste woorden van Socrates, die luidden: « We zijn Asclepius nog een haan schuldig !», is men een stuk beginnen maken over de mens als kip zonder kop * Nog altijd niet duidelijk ? Ga dan naar een klassieker, dan weet je tenminste welk vlees je in de kuip hebt. Er is keuze tussen « Een bruid in de morgen » van Hugo Claus (foto Jo Clauwaert) door Het Gevolg in Vooruit en « Freule Julie » van Strindberg door ’t Laatste Kwartier in de Tinnen Pot. Eigenlijk is het ’t Voorlaatste Kwartier, want morgen is er ook nog een voorstelling * « De Vliegen » worden anderzijds vanavond in Krakeel voor’t laatst losgelaten, terwijl het andere « betere » amateurgezelschap, La Barraca, in z’n thuishaven op de Muinkkaai twee opvoeringen van « Mrs.Klein » van Nicolas Wright brengt, namelijk vanavond om 20 uur en morgen om 15 uur * Eveneens morgen, maar dan om 11.30 uur, is Katrien Devos te gast bij Freek Neyrinck in het NTG. (HLN, 13/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.