De Gentse Oratoriumvereniging gaf 25 jaar geleden haar zesde najaarsconcert in de Bijlokehal. De hoofdbrok werd gevormd door de Messa di Gloria van Giacomo Puccini, terwijl een ouverture van Mendelssohn, vier liederen van August De Boeck en het Regina Caeli van Mozart als opwarmertjes worden opgediend. * Met deze programmatie zit men natuurlijk sterk in het vaarwater van de Gentbrugse Studiekring, die omwille van het Belfort—referendum voor de gelegenheid moet uitwijken naar het Gentse stadscentrum (dat is dus eerder « in-wijken »). Jacqueline Dulac (foto), die dertig jaar op de planken staat, stelt weer een aantal van haar leerlingen voor, naast de klarinettist Stijn Vastmans. * Dat brengt ons bij het lunchconcert in de opera, dat men absoluut niet mag missen. Begeleid door Roberto Bartolomé aan de piano, brengt de eerste klarinettist van het opera-orkest, Fang Song, immers fantasieën op bekende operamelodieën. * ’s Avonds is in de opera het Gulbenkian Ballet te gast. * En in de Rode Pomp brengt pianist Claude Coppens een hulde aan zijn vriend Louis De Meester.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.