In het NTG kregen we 25 jaar geleden in het kader van de feestdagen een herneming te zien van « Het Oneindige Verhaal » van Michael Ende. Aangezien dit familiespektakel vorig jaar een ontzettend succes was, is er niet zo heel veel gewijzigd, tenzij dan wat de muziek en de choreografie aangaat, die vorig jaar door sommigen (vooral diegenen die steeds maar met « Peter Pan » willen vergelijken) inderdaad als het zwakste onderdeel werden beschouwd. * En natuurlijk is er ook de aanwezigheid van « Kotmadam » Katrien Devos (foto Radio 1) als Oergl, de vrouw van de professor. Katrien is, oneerbiedig gezegd, een oude vos in het jeugdtoneel, want haar eerste stappen zette zij in de jaren zeventig bij Stekelbees, naast onder meer Daan Hugaert en Herwig De Weerdt. Uit deze namen moge nog eens blijken hoe degelijk dit gezelschap wel was, al werkte dat toen met een klein budget in de marge. Op dat vlak is er helemaal geen vergelijking mogelijk met « Het Oneindige Verhaal » dat vooral uitblinkt door theatrale spitstechnologie. (HLN, 9/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.