Het woord « opera » wordt de laatste tijd te pas en te onpas gebruikt. Enfin, dat zal er wel op wijzen dat het eens ten dode opgeschreven genre opnieuw populair is, zeker ? Hoe dan ook, om 22 uur kunt u in de balzaal van Vooruit zowaar naar een hiphop-opera gaan kijken en luisteren. Literatoren Paul Mennes, Peter Verhelst en Jeroen Olyslagers zorgen voor de teksten, The Eavesdroppers voor de muziek * Combinatie van literatuur en muziek ook in de Logos Tetraeder. Marc Bober (foto) draagt voor en Jan Huib Nas speelt gitaar. Samen brengen zij « Las pinas con las sombras » ofte « de vrouw in al haar verscheidenheid ». * Hedendaagse muziek vanavond ook in de Bijloke met het koor van de Vlaamse Opera en in de Gele Zaal met pianist Jan Michiels. In beide gevallen wel gekoppeld aan « klassiek » werk. Bij Michiels echte klassiek, hij koppelt namelijk Luigi Nono en Gyorgy Kurtag aan Joseph Haydn. Bij het operakoor eerder romantisch: Ligeti naast Schumann, Schubert en Brahms. * We herinneren ook nog eens aan de hedendaagse opera « Voyage au centre des éléments » in de Rode Pomp. (HLN, 27/11/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.