Op 21 november 2002 verscheen een rapport over het volkstheater in Gent dat vooral de bedoeling had: de kwaliteit te verbeteren, de positie van de Minard te bepalen en de jongeren weer voor het genre te interesseren.

De rapporteurs stellen immers vast dat “waar er vroeger weinig concurrentie was, bracht men kwaliteit, en nu er wel concurrentie is gaat de kwaliteit achteruit”. Of het vrijemarktprincipe in één zin onderuit gehaald. Daarnaast stelt men ook vast dat het gebruik van het oude Gents geen zin meer heeft, omdat heel wat “nieuwe Gentenaars” dit niet meer begrijpen en het oubollig overkomt. Anderzijds heeft de VTM-cultuur de volkstaal (zeg maar het Aantwaarps) opnieuw aanvaardbaar gemaakt en daarom pleit men (eindelijk!) voor het gebruik van een “tussentaal”.
Ik heb geen idee wat er ondertussen met dit rapport is gebeurd. Toegegeven, ik volg het allemaal zo niet meer op de voet, maar als gewone Gentenaar (als ik me zo mag uitdrukken) kan ik niet zeggen dat ik veel verandering heb gemerkt…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.