Michael Frayn is bij ons vooral bekend door de komische film « Clockwise » met John Cleese (foto) in de hoofdrol, maar het is nog maar de vraag of we met die voorkennis wel met de juiste instelling naar « Hier » gaan, 25 jaar geleden in première in Arca. In plaats van hallucinante komische situaties voortspruitend uit wegvergissingen in het wijdse Engelse landschap, krijgen we hier immers eerder een claustrofobisch gegeven van een jong koppel (Katrien De Becker en Jan Van Hecke), dat met de eerste conflicten worstelt als ze hun appartement willen inrichten * In die zin zou het een koppel uit het flatgebouw « Strelingen » kunnen zijn, waar we ook vanavond weer in de Minnemeers kunnen gaan binnengluren. Vooral buurvrouw Annie Moortgat zou zo van het ene stuk in het andere kunnen stappen. Het interessantste vergelijkingsmateriaal biedt wellicht de respectievelijke regie (Christophe Ameye in Arca versus Guy Van Sande in het NTG) * Wie eerder poëtisch is aangelegd, die kunnen we de Hotsy Totsy aanraden, waar vier dichters van boven de Moerdijk hun ontboezemingen op u afsturen. (HLN, 20/11/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.