Nee, vijftig jaar geleden kwam de toen vooral bij vrouwen geliefde Welshe zanger Tom Jones niet optreden in Studio Skoop, hier in Gent. Daarvoor was de bioscoop een beetje te klein. Maar het is wel zo dat ik vijftig jaar geleden op de toen nog legendarische houten banken naar de Britse film met die naam ben komen kijken (en waaraan de zanger zijn artiestennaam dankt trouwens). Een ervaring die ik me nog altijd herinner als gisteren, terwijl ik mij niet eens meer kan herinneren wie er gisteren heeft gewonnen in de Canvasquiz… (RDS)

Tom Jones is een komische avonturenfilm uit 1963 onder regie van Tony Richardson. Het verhaal hiervan is gebaseerd op dat uit de roman The History of Tom Jones, a Foundling van Henry Fielding. De film werd genomineerd voor tien Academy Awards, waarvan het die voor beste film, beste regisseur, beste bewerkte scenario en beste filmmuziek (van John Addison) daadwerkelijk won. Tom Jones won daarnaast meer dan vijftien andere prijzen, waaronder drie BAFTA Awards, twee Golden Globes, twee National Board of Review Awards, de prijs voor beste acteur (Albert Finney) van het Filmfestival van Venetië 1963 en een Grammy Award voor de filmmuziek. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.