De Britse zangeres Petula Clark, officieel Sally Olwen Clark, viert vandaag haar negentigste verjaardag. Met ongeveer 70 miljoen verkochte platen wereldwijd is ze de succesvolste Britse zangeres in de geschiedenis. Ze heeft ook de langste carrière in de hitparade.

69 Petula Clark

In februari 2012 is Luc De Ryck naar het Kursaal in Oostende geweest voor het optreden van Petula Clark, die op dat moment toch al bijna tachtig jaar was. Zijn verslag…
Het Kursaal mag er best zijn, vind ik, eigenlijk de beste zaal, en ook ‘de jongste’. Petula Clark heeft gelijk dat ze nog optreedt. Haar leeftijd is haar niet aan te zien en ook haar stem is verrassend geconserveerd, zowat 90% van wat ze is geweest. Haar voice en looks mochten er dus best zijn. Wel vond ik dat haar orkest te mager was: synthesizer, pianist, drummer en 2 gitaristen – niet ‘rijk’ genoeg om bepaalde, op plaat fraai georkestreerde, melodieuze nummers ten volle tot hun recht te laten komen. Bepaalde arrangementen waren bovendien geënt op de samenstelling van het orkest, zodat leuke nummers als ‘who am I?’, ‘sign of the times’, ‘colour my world’ (one of my favourites)… niet echt tot hun recht kwamen.
Al bij al heb ik ervan genoten, want de schaduwzijden verdampten in de smeltkroes van de nostalgie. Markant was dat zij nà het optreden publiekelijk signeerde… nooit meegemaakt van zo’n grote vedette. Kortom, om het met The Beatles te zeggen: I feel fine.

Luc De Ryck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.