Vandaag is het al 25 jaar geleden dat wielrenner Paul Haghedooren aan een hartaanval is overleden…

39 paul haghedoorn
35 paul haghedoorn

Zijn grootste overwinning was zonder enige twijfel die in het Belgisch kampioenschap van 1985 in Halanzy (zie bovenstaande foto), waar hij groot favoriet Claude Criquielion voor bleef. Het geaccidenteerde Ardennen-parcours lag Haghedooren trouwens wel.
Kort daarvoor had hij immers nog de Grote Prijs Pino Cerami gewonnen en in 1982 was hij al eens derde geëindigd in de Waalse Pijl na Mario Beccia en Jostein Wilmann. Trouwens, als liefhebber had hij in 1980 al eens het Circuit du Hainaut gewonnen, nadat hij in 1979 al derde was geworden na Etienne De Wilde en Guy Nulens.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.