Vijf jaar geleden was er alweer treurig nieuws in wielerland: belofte Bjarne Vanacker was in zijn slaap overleden. Het talent van EFC-L&R-Vuylsteke werd amper 20 jaar.

Bjarne Vanacker werd dood aangetroffen in zijn bed, meldt Focus WTV. De doodsoorzaak is niet bekend, maar volgens ploegmanager Michel Pollentier zijn er bij de testen nooit problemen aan de oppervlakte gekomen.
“Ik ben hier echt niet goed van”, zegt Pollentier. “Vanacker was nog maar twee jaar bij ons in de ploeg, een beloftevolle renner. Het overlijden van Bjarne komt heel hard aan. We overleggen vanavond wat we kunnen doen om zijn ploegmakkers op te vangen na dit zware verlies.”
Vanacker won vorig jaar in het West-Vlaamse Pittem zijn eerste wedstrijd als eerstejaarsbelofte. Maar vooral dit seizoen maakte hij indruk met een 15e plek in de Ronde van Lombardije voor beloften en een vierde plaats in de Tour de Piemonte. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.