Deze namiddag om 15 uur gaat in de opera « Wij maken een opera ! » in première. Dat is alvast een titel die zegt waarop hij slaat ! De muziek is van Benjamin Britten, de regie van oude bekende Jos Verbist (ex-NTG, ex-Arca) en het aanvangsuur geeft reeds aan dat het vooral voor kinderen is bedoeld. * De titel « Kunst » voor de draaischijfproductie van KVS in de KNS is daarentegen geheel duister. Dit stuk van Yasmina Reza (foto) gaat eigenlijk over drie vrienden wier vriendschap onder druk komt te staan omdat één van hen een volledig wit schilderij als « kunst » heeft gekocht. * « Echte » kunst is er nog steeds te zien op de tentoonstelling « Paris-Bruxelles », die ook nog altijd aanleiding geeft tot nevenmanifestaties, zoals de lezing over toegepaste kunst, vanavond om 20 uur in het Museum voor Sierkunst. Gratis. * Terug naar het hoofdstuk « titels »: de meest sympathieke titel is ongetwijfeld « Koersbenen, meisjesbillen » van Ben Schokkaert, vanavond op de Arca-zolder, samen met o.a. blues door Jozef De Wever * En in de Gele Zaal speelt het Carlos Ward Jazz Quartet. (HLN, 5/11/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.