Vandaag dansen de volwassenen in het Wijkpaleis op het Fratersplein. En dan eerst en vooral de vrouwen. Die begeven zich om 14.30 uur aan een partijtje buikdansen.

Voyeurs zullen met deze temperaturen bedrogen uitkomen. Maar ook zij kunnen zich om 20.30 uur (jawel !) in ’t zweet dansen met « Le bal moderne », een voorproefje op het Time Festival. Benieuwd dus over welk soort dansen het hier zal gaan * In de Gele Zaal wordt er niet gedanst, al doet Griekse muziek de benen meestal kriebelen. Maar de muziek die er vanavond wordt gebracht, komt uit Lesbos en is eerder oosters van inspiratie. Lieve vriendinnen, opgelet ! Het betreft hier ook niet de liederen van Sappho. ’t Zijn trouwens vier mannen die optreden * En ook in de Rode Pomp zijn « Les chansons de Bilitis » niet te beluisteren, al staat daar wel ander werk van Debussy op het programma. Het zijn echter sonates, gebracht door Wim Lauwaert en Bart Meynckens * En in de Bijlokefestivalhal brengt het Symfonieorkest van Vlaanderen, geleid door Florian Heyerick, « Ein Deutsches Requiem » van Brahms. (HLN, 31/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.