’t Is vakantie en dat is ook goed te merken aan de culturele programmatie. Voor de zogenaamde volwassenen is er dan helemaal niets voorzien, wat op zich toch heel merkwaardig is. Wordt cultuur uitsluitend in verband gebracht met gedane arbeid, als men afgepeigerd van het werk komt ? Als dat het geval is, verkeert men blijkbaar nog in de waan dat iedereen « werk in eigen streek » heeft, want voor voorstellingen die om 20 uur beginnen, moet de gemiddelde pendelaar uit Brussel zich al vreselijk opjagen ! * Maar goed, gelukkig denkt men wel aan de kinderen. ’t Spelleke van de Folklore speelt vandaag en morgen om 14.30 uur « Het stille standbeeld ». Een titel een Suske & Wiske-verhaal waardig, maar bij mijn weten is een stil standbeeld anderzijds niet zo uitzonderlijk * De films die de Stedelijke Jeugdraad vandaag aanbiedt, hebben daarentegen een uitstekende soundtrack. Voor de kleinsten is er om 14 uur « Dunderklumpen » met muziek van Toots Thielemans (foto Canvas), terwijl de opgeschoten jongeren tijdens « Manneken Pis » (om 18.30 uur) ook naar Noordkaap kunnen luisteren. (HLN, 29/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.