“Het contract” was een BRTN-drama in een regie van Melinda Van Berlo en naar een scenario van Geert Vermeulen en met muziek van Jack Van Poll, Tony Bauwens, Bo Verspaendonck, Jimmy Van Dorpe en Johan Coen. Met Mia Grijp (Mariette), Arthur Semay (Miel), Lut Tomsin (Jeannine), Alex Van Haecke (Leo Verbruggen), Els De Schepper (Chantal Verbist), Jack Van Poll (Paul), Robby Cleiren (Tom).

Miel De Decker, drummer bij het derderangsorkestje de Ball Boys, is getrouwd met Mariette en heeft een zoon Tom. Hij zou graag drummen bij een goeie jazzband, maar zijn gezinssituatie laat dat niet toe. Zijn vrouw Mariette is ernstig ziek en heeft het geld dat hij bij elkaar speelt erg nodig. Zijn zoon Tom, die rechten studeert aan de universiteit, kost ook al pakken geld. Simonne, Miels vriendin met wie hij al twee jaar een verhouding heeft, probeert hem te overtuigen dat hij met zijn talent best elders werk kan vinden. Ze toont hem een aanlokkelijke advertentie voor een goeie drummer op een cruiseschip. Miel aarzelt, maar verlengt toch zijn contract bij zijn oude groepje. Dan blijkt echter dat heel zijn wereld op leugens berust. Zijn vrouw is al lang niet meer ziek en zelfs zijn zoon veinst verder te studeren, louter en alleen om voor zijn moeder aan geld te geraken, aangezien deze verslaafd is aan… gokken op de paarden! In een belachelijke finale wordt Miel dan blijkbaar plotseling dé drummer waarop een Amerikaanse zangeres (Adrienne West) zat te wachten.

Ronny De Schepper (25/10/1992).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.