Alhoewel de Nederlandse tenor Robert Moeke reeds in 1989 debuteerde, was tijdens het Lyrica-concert in oktober ’92 veeleer te merken dat hij pas in 1987 zang was beginnen studeren bij Nelly Byrma.

Misschien heeft het ermee te maken dat hij tot 1991 bijna uitsluitend in het operettegenre werkzaam was. Pas toen breidde hij onder begeleiding van Mia Besselinck zijn repertoire uit naar opera. Toch is het vooral aan techniek dat het hem mangelt. In bijna al zijn aria’s knabbelde hij een paar fraseringen weg, zodat dirigent Edouard Rasquin alle moeite ter wereld had om het orkest gelijke tred met hem te laten houden.
Op 7 februari 1993 heeft hij een bijdrage geleverd aan het programma ‘Opera Pietje’ dat vanaf het begin van de live-optredens op 7 december 1992 in de studio van RTV Noord-Holland aan de Sloterkade 133 in Amsterdam werd opgenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.