Zondagnamiddag gaat om 15 uur in het conservatorium het nieuwe seizoen van de concertvereniging Lyrica van start met een herneming van de concertante uitvoering van « Cavalleria Rusticana » van Pietro Mascagni. Natuurlijk is Antonio De Palma (foto) weer van de partij, die deze keer Alfio Grasso heeft meegebracht.

Maar het uitkijken was naar de vrouwenrollen die door mensen van bij ons werden vertolkt: Brigitte De Poorter, Nathalie Van de Voorde en Marceline Keirsbulck. Als voorprogramma brengt Marjolein Van Mechelen, begeleid door het Festival Orkest Brussel, twee fluitconcerti van Chaminade en Reinecke. * In de opera is vanavond om 20 uur het Nederlands Danstheater te gast met een choreografie van Jiri Kylian. * En om 19.30 uur geeft het Nederlandse kamerkoor Magister Cantat een concert in de Sint-Annakerk. Zondag om 10.30 uur verleent het koor ook z’n medewerking aan de artiestenmis in de Sint-Michielskerk. * In de Rode Pomp treedt vanavond het Beethoven Trio op en morgenavond het Ensemble Alter Ego in het kader van Paris-Bruxelles. (HLN, 18/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.