Aangezien hij bijna elke dag een concert brengt en we dit rubriekje nu eenmaal niet alleen voor André Posman van de Rode Pomp kunnen reserveren, slaan we wel eens een concert over, maar vanavond eist hij terecht onze aandacht op. Om 20.30 uur gaat immers « Brozzers & Sizzers » in première, een knipoog naar Lewis Carroll (« Alice in Wonderland ») door Conor Biggs, het vocaal kwartet Consonanza en het Rubio Strijkkwartet. De muziek is van Vincent Dhondt en de regie van Roger Vossenaar. * Op enkele meter daarvandaan, namelijk in het Nieuwpoorttheater, gaat op dat moment ook de dansproductie « Auri Sacra Fames » in première. Terwijl op televisie iedereen gek wordt van diamanten, gaat het hier over de al even beroezende dorst naar goud. Latrinité brengt evenwel geen « Chinese magie » maar « roken als een Turk en bewegen als een stepperund » (sic). * Voor « Japanese magie » moet men in het Museum voor Sierkunst zijn. In het kader van de hier reeds aangehaalde tentoonstellingen van oosterse inspiratie, spreekt Marc Lambrechts over “Japonisme in de Belgische kunst” (op bovenstaande foto een voorbeeld van Victor Horta). (HLN, 1/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.