De Amerikaanse bariton Dale Duesing viert vandaag zijn 75ste verjaardag.

Duesing grew up in Milwaukee, Wisconsin. He studied piano throughout childhood, and enrolled at Lawrence University, majoring in piano performance. He switched to vocal performance while in college, and won the Metropolitan Opera Competition in his final year of study. After traveling to Europe with a Fulbright Scholarship, Duesing made a name for himself there.
Duesing has performed at the Metropolitan Opera, San Francisco Opera, Lyric Opera of Chicago, La Scala, Vienna State Opera, Paris Opéra, and Covent Garden, among others. Hij is vooral bekend als Mozart-interpreet en hij heeft ook tal van hedendaagse werken gecreëerd, maar toch willen we hem hier aanhalen voor iets heel anders. In 1994 verscheen er namelijk een Cole Porter-George Gershwin CD, waarop hij, nee niet zingt, maar collega Alexander Oliver aan de piano begeleidt, samen met jazz-saxofonist Steve Houben.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.