« Ideale dans is zuiver beweging, ongerept als een ijslandschap, » zegt Alexander Baervoets en hij noemde zijn nieuwste choreografie dan ook « IJsch ». In verouderde spelling, jawel als een verwijzing naar de periode toen Antarctica werd ontdekt en nog als « ongerept » kon worden gekwalificeerd. Vier meisjes en twee jongens (waaronder Baervoets zelf) dansen vanavond om 20 uur in Vooruit op muziek van John McGuire, die live wordt uitgevoerd door twee Japanse pianisten. * Tal van Japanners bevolken ook onze beroemde « historische » orkesten, zoals La Petite Bande of Anima Eterna. Het is de verdienste van Paul Dombrecht (foto) dat hij met zijn Il Fondamento onze eigen Vlaamse musici op dat hoge niveau probeert te tillen. Net zoals hij met de gebroeders Kuijken ook de enige is die de historische uitvoeringspraktijk aan een conservatorium onderwijst (dat van Brussel namelijk). In de Bijloke speelt Il Fondamento om 20 uur een stadsconcert met werk van Antonio Vivaldi. Let op: het is in de kapel, waar deze muziek veel beter tot haar recht komt dan in de grote zaal. (HLN, 24/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.