Het Festival van de Theaterscholen in de Minnemeers wordt besloten met drie voorstellingen van de musical Blood Brothers van Willy Russell (foto). De leerlingen van de musical-afdeling van de Brusselse Erasmushogeschool vertonen hun kunstjes vanavond en morgen om 20 uur en zondag om 15 uur.

Willy Russell is vooral bekend van stukken als « Educating Rita » en « Shirley Valentine », hier in Vlaanderen destijds gebracht door respectievelijk het MMT en Arca, maar ook bekend in de filmversie. Voor het witte doek had Russell ook reeds een musical geschreven (Dancing through the dark), maar Blood Brothers is dus een echte theatermusical. Het gaat over tweelingbroers, die van bij de geboorte gescheiden worden en in sociaal tegengestelde gezinnen grootgebracht (de typische thematiek van Russell), maar uiteindelijk toch met elkaar worden geconfronteerd. * Als het zo doorgaat, zal André Posman zijn droom om dagelijks een concert te organiseren in zijn Rode Pomp toch nog waarmaken, want ook vanavond valt daar weer iets te beleven. Saxofonist Hans De Jong speelt en geeft uitleg. (HLN, 19/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.